Kasteel van Nieuwland

Groene Omgeving

HomeGroene Omgeving

Thuiskomen in de natuur

Het kasteelpark met de grote vijver vol karper en brasem is een lust voor het oog. Ver weg van storend stads- en verkeerslawaai wandelt u op de vele laantjes en paadjes door het bos. De vele bankjes, zitjes en terrasjes met zicht op de prachtige natuur laten u optimaal genieten en ontspannen. De stilte en de rust op het domein nodigen uit om bijvoorbeeld met de ramen wijd open of in de tuin zelf te vergaderen.

In alle sezoenen is dit kasteel met domein een plaatje, een sprookje uit duizenden.

  Kasteel van NieuwlandKasteel van NieuwlandKasteel van Nieuwland

  Fietsen en wandelen

  Gelegen tussen de fietsknooppunten 17 & 92 en de wandelknooppunten 712 en 713 is Kasteel van Nieuwland een perfecte uitvalsbasis voor mooie fiets- en wandeltochten langs een gevarieerd landschap.

  Vanuit onze jarenlange ervaring kunnen we u helpen tochten uit te stippelen langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de streek. Door de unieke ligging van Aarschot kunnen we u tochten voorstellen gaande van geen hoogtemeters tot behoorlijk geaccentueerde parcours.

  De fietsroutes van Toerisme Vlaams Brabant die in de buurt van het hotel lopen hebben we herwerkt zodat u deze kan aanvangen vanaf het hotel (met quasi behoud van totale kilometers). Deze routes zijn te verkrijgen aan de receptie van het hotel of hieronder te downloaden.

  Download enkele leuke fietsroutes
  Kasteel van NieuwlandKasteel van Nieuwland

  Ontdek de omgeving

  Aarschot, parel van het Hageland

  Tussen Leuven en Diest ligt Aarschot, verborgen tussen de glooiende heuvels van het Hageland. Men kan per fiets of te voet dit prachtige landschap verkennen, de Demer en zijn meanders vormen immers een groen lint door Aarschot en omgeving. Werkelijk een droombestemming voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers. Aarschot heeft ook een culturele rijkdom. Niet voor niets heeft de stad de bijnaam ‘Beeldenstad’.

  Diest, Tremelo, Baal

  Een bezoek aan de Oranjestad Diest is zeker de moeite waard. Bezoek er onder andere het Begijnhof, de Citadel en de Sint-Sulpitiuskerk.
  Tremelo staat dan weer vooral in het teken van Pater Damiaan met een bezoek aan zijn geboortehuis en een museum gewijd aan de in 2005 tot ‘Grootste Belg’ verkozen missionaris. In Buurgemeente Baal breng je dan weer een bezoek een grote Belg in de sport: Sven Nys.

   

  Leuven

  Op nauwelijks 15km afstand ligt Leuven, één van de leukste steden van België met een kenmerkende, gezellige drukte.
  Breng onder andere een bezoek aan de Universiteitsbibliotheek met een prachtige leeszaal in een indrukwekkend gebouw en aan de Grote Markt met kenmerkende gildehuizen en vele terrasjes. Door de vele horecazaken krijgt dit plein de bijnaam ‘langste toog ter wereld’.

  Verder zijn het Stadhuis, het groot Begijnhof en Museum M zeker een bezoekje waard.